13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

7 percheziții în Caraș-Severin! Grup infracțional destructurat la Bocșa!

Politică

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc. Au fost conduse la audieri 10 persoane!

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor.

Liderul grupului infracțional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Drogurile de risc și de mare risc (cannabis, amfetamine și comprimate ecstasy) ar fi fost achiziționate, în principal, din județul Timiș, de la persoane cunoscute liderului grupării. Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în județul Caraș-Severin.

Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.

Privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete, acestea ar fi fost achiziționate de la diferiți furnizori, din județul Suceava, membri ai unor grupări infracționale organizate, care își desfășurau activitatea pe mai multe piețe de desfacere.

Activitatea infracțională ar fi fost structurată pe două paliere, respectiv, un segment de aprovizionare, format din persoane din județul Suceava și un segment de distribuție, reprezentat de persoane din județul Caraş-Severin.

Ţigaretele neaccizate ar fi fost distribuite pe piața neagră din orașul Bocșa, piață pe care liderul grupului ar fi activat în urmă cu mai mulți ani.

Au fost realizate mai multe acțiuni operative, în urma cărora au fost confiscate peste 62 de baxuri de țigarete, provenite din contrabandă.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și al jandarmilor Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate