14.6 C
Caransebeş
14.1 C
Reșița
13.6 C
Oţelu Roşu
marți 27 februarie 2024

La Caransebeș au început demersurile pentru construirea unei noi creșe

Politică

Aleșii locali au aprobat, în ședința de lucru predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, pe bază de protocol a unui amplasament în vederea demarării proiectului de construire a unei creșe.

Amplasamentul este în suprafață de 9.000 de m.p. și a fost predat Companiei Naționale de Investiții din cadrul Ministerului Dezvoltării, care va finanța construirea creșei. Primăria Caransebeș va asigura, de la bugetul local cheltuielile pentru racordările la apă, canal, gaz, electricitate.

În municipiul Caransebeș funcționează două puncte de lucru în cadrul Direcției de Asistență Socială la grădinițele PP 4 și PP 5, numărul total fiind 40 de locuri, astfel că anual rămân cereri în așteptare pentru frecventarea creșelor. Creșa de la Caransebeș ar urma să fie construită din fonduri guvernamentale cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Lotul de teren de aproape 10.000 m.p. predat ca și amplasament pentru noua construcție se află în zona Ravovița, în spatele serelor aparținând Primăriei Municipiului Caransebeș.

spot_img

Actualitate