12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Breaking News! Un accident de la un tub de oxigen, a fost evitat la Spitalul Bora!

Politică

Sirenele s-au auzit la ora 14.30, când salvatorii au plecat spre Spitalul de Boli Infecțioase, Bora cum este cunoscut. Alarma s-a dat după ce au fost probleme la un tub de oxigen! În salon erau două paciente bolnave de Covid-19, care aveau nevoie de oxigen!

La fața locului s-au deplasat imediat trei echipaje de pompieri și unul de la Ambulanță. Din primele informații am aflat că în salonul cu pricina, al secției de Infecțioase, unde erau îngrijiți doi pacienți conectați la aparatul de respirat, ar fi căzut un tub de oxigen. Personalul medical a sesizat scăparea de oxigen și a urmat protocolul, deconectând aparatele și anunțând serviciul de urgență 112.

Potrivit managerului Adrian Dumbravă din neatenție o pacientă ar fi tras prea mult de un tub de oxigen și a căzut butelia, la care s-a fisurat reductorul, partea de sus care reglează oxigenul.

Asistentele au văzut că sunt pierderi de oxigen și au procedat conform protocolului în astfel de situații. Personalul a eliminat orice risc, au transferat pacienții imediat în alte saloane, iar acum situația a revenit la normal. O singură pacientă a fost transferată la Spitalul Municipal Caransebeș pe o secție Covid, pentru că starea ei este mai gravă și necesită îngrijiri”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Managerul spitalului a mai precizat că la Spitalul Bora sunt spitalizați, în prezent 10 pacienți pe secția de Infecțioase și 8 pe secția de Pneumologie.

spot_img

Actualitate