16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Aproape 500 de tablete vor ajunge la Liceul Hercules! Primarul Cristian Miclău anunță un contract de 1,3 milioane de lei

Politică

Cererea de finanțare la proiectul „Asigurarea accesului elevilor Liceului Hercules la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice” a fost admisă după evaluarea tehnică și financiară.

Proiectul cuprinde finanțarea achiziției de echipamente IT școlare și pentru uz didactic după cum urmează:489 tablete pentru uz școlar, 45 de laptop-uri, 16 bucăți- sistem desktop + monitor, 9 bucăți sistem all in one, 24 bucăți- camera web videoconferință, 6 bucăți videoproiector, 21 bucăți – tablă interactivă și 14 bucăți tabletă grafică.

Proiectul face parte din PROGRAMUL OPERATIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020 Axa Prioritara 2 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC – sisteme în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate, și e-cultură.

Valoarea totală a proiectului este de 1.339.275,18 lei, din care 1.255.023,18 lei valoare eligibilă nerambursabilă și 84.252 valoare neeligibilă.

În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2 mă bucur că acest proiect va ajuta la dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare precum și a altor echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line astfel încât să se asigure în bune condiții desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2021-2022; ne-a declarat Cristian Miclău, primarul orașului stațiune Băile Herculane.

Tot pentru liceul Hercules, edilul a reamintit de semnarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor la proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Liceul Hercules”, contract în valoare de peste 11 milioane de lei, care va avea în dotare, în plus și un internat școlar, prin care administrația publică locală intenționează să atragă la liceul din localitate cât mai mulți elevi din satele învecinate.

spot_img

Actualitate