12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Jale și disperare! 9 morți de Covid-19,doar în ultima zi în Caraș-Severin!

Politică

În timp ce mai toți pe facebook își dau cu părerea despre importanța vaccinării și mai tresar la câte o informație din care aflăm că un om cunoscut a murit de Covid-19, cum e cazul renumitului solist Petrică Moise, iar azi a fiicei acestuia, în lumea reală lucrurile se întâmplă cu o repeziciune năucitoare! Oamenii mor!

Și nu pentru că nu i-ar îngriji personalul medical, așa cum se lasă să se înțeleagă din anumite postări în spațiul public, unde e ușor să arunci cu violență verbală fără a înțelege nimic dintr-o imagine! Nu! am ajuns așa de ușor să acuzăm și să aruncăm cu vorbe de ocară fără a gândi dacă afectează pe cineva. Uităm esențialul că oamenii mor, și că acel „dacă” pe care cu toții nu-l punem când ne ajunge cuțitul la os ar fi trebuit evitat: „dacă m-aș fi vaccinat, poate că făceam covid-19 dar nu eram acum pe ATI, dacă nu stăteam acasă atâtea zile și luam în serios avertizarea medicilor poate nu-mi era frică acum că mor, dacă purtam masca aia cum trebuie, dacă ascultam de mine, de instinctul meu și nu luam de bună ce zic alții pe la televizor, că lor ce le pasă că poate nu au atâtea boli câte am eu, dacă nu-l aruncam pe Dumnezeu în toate: că El știe, că El mă apără de rele”.

Dacă am fi eliminat toți acești „dacă” azi nu vorbeam de 9 morți și de o incidență care a crescut de la 2 la peste 6 în numai 2,3 săptămâni: 1. femeie de 79 de ani din Oțelu Roșu decedată la SMU Caransebeș. 2: Femeie de 54 de ani din Prigor decedata la SJU Reșița- obezitate, histerectomie, 3: femeie de 72 de ani din Goruia decedata la SJU Reșița- HTA, 4: femeie de 79 de ani din Oțelu Roșu decedata la SMU Caransebeș -HTA,5:femeie de 69 de ani din Reșița decedata la SJU Reșița -diabet, cardiopatie ischemica, obezitate, 6:bărbat de 70 de ani din Oțelu Roșu decedat la SMUC-diabet zaharat, 7:bărbat de 54 de ani din Marga decedat la SMU Caransebeș -obezitate, HTA, 8: femeie de 77 de ani din Reșița decedata la SJU Reșița -fibroza pulmonara, HTA, cardiopatie ischemica, 9:femeie de 84 de ani din Bogâltin decedata la SMU Caransebeș- Parkinson, boala cronica de rinichi.

Și DA acești oameni puteau să mai trăiască cu bolile pe care le aveau, însă acest virus perfid se instalează cu o viteză năucitoare, făcând ravagii chiar și într-un corp sănătos, darmite în corpul unor oameni bolnavi.

Zi după zi se întâmplă tragedii: pacienți care mor, familii aflate în suferință, medici ajunși la capătul puterilor, cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare. Pandemie/Decese/Oameni sufocați de virus/Oameni suferinzi/Oameni speriați/Medici epuizați/Sistem sanitar în prag de blocaj/Vaccin care zace în centre/Oameni speriați de vaccin/Oameni speriați de boala/Oameni ignoranți/Antivacciniști bolnavi/Medici la limita exasperării. În fața acestui tablou dramatic tu ca individ trebuie să încetezi o clipă să mai asculți de alții și frica pe care o porți cu tine de aproape doi ani de pandemie să o transformi în ce este mai bine pentru tine.

spot_img

Actualitate