13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Caransebeșenii se vaccinează! Incidența, la mia de locuitori a ajuns la 5,72

Politică

Numărul mare de persoane, care au ajuns la Spitalul Caransebeș în ultimele două săptămâni cu infecția cu Sars Cov 2, i-a făcut pe gugulani să ia în serios vaccinarea de la centrul din cartierul Cazărmii.

Potrivit directorului Centrului de Vaccinare, dr. Buphinder Singh doar în ultimele două săptămâni s-au adus la Caransebeș aproape 1000 de doze de vaccin:

Oamenii sunt speriați, sunt cazuri grave în spital, care, dacă pentru foarte mulți reprezintă doar niște cifre, pentru apropiații, pentru familia pacienților internați cu Covid-19 în spital este o realizate dureroasă, în care viața atârnă de un fir de ață, este durere mare și eu îndemn la vaccinare pentru că, iată, în ultimele două săptămâni doar 5 persoane care sunt vaccinate au necesitat internare, însă acestea au și alte probleme grave de sănătate, în rest toți cei peste 85 de pacienți internați sunt nevaccinați. Vă rog să nu faceți din aceste cifre doar o statistică pentru sunt realitatea dureroasă în care ne aflăm, oamenii trebuie să aleagă să se vaccineze în primul rând pentru ei”, ne-a declarat doctorul Buphinder Singh.

Directorul centrului de vaccinare de la sala de sport „Valeria Borza”, cartier Cazărmii ne-a precizat că de la deschiderea centrului până acum aproape 8000 de persoane s-au vaccinat:

Din 12 aprilie și până acum am primit 6428 de doze de vaccin Pfizer, din care 2915 s-au folosit pentru doza I, 2693 pentru doza a II și, din 28 septembrie am primit 820 de doze pentru etapa a III a de vaccinare. La acestea se adaugă 1.500 de doze de vaccin Johnson, conceput pentru a proteja împotriva COVID-19, din iunie până acum. Totalul dozelor de vaccin consumate de la deschiderea centrului până azi este de 7.928”, ne-a precizat medicul Singh.

Procentul vaccinărilor nu se poate stabili pentru că la centrul din cartierul Cazărmi se pot vaccina atât caransebeșenii, cât și persoanele din vecinătatea municipiului Caransebeș.

Din păcate indicele de incidență la mia de locuitori în municipiul Caransebeș este de 5,72, cu 168 de cazuri de persoane infectate la o populație de 29.357 de caransebeșeni conform ultimului recensământ, în condițiile în care numărul real al populației este mult mai mic. Din cele 168 de cazuri de covid-19, 95 de persoane sunt internate în spital, cu 7 pacienți grav pe ATI, iar din cei 95 de pacienți, 5 sunt vaccinați, însă au și alte boli grave.

spot_img

Actualitate