16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Banii de la Guvern ajută Băile Herculane la reabilitarea Vilei Elisabeta

Politică

Deși a primit de la Guvernul Câțu aproape 20% din suma solicitată, primarul Cristian Miclău spune că banii ajută la începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii Vila Elisabeta din stațiunea Băile Herculane.

Cei 700.000 de lei vor fi folosiți pe cofinanțarea lucrărilor de reabilitare a Vilei Elisabeta menționează Cristian Miclău:

Am cerut de la Guvern suma de 3.600.000 de lei, bani care reprezintă cofinanțarea proiectelor pe care le avem în derulare, dar am primit 700.000 de lei. Sunt foarte buni și aceștia pentru că ne ajută să cofinanțăm începerea lucrărilor la Vila Elisabeta, Casa de Cultură din stațiune, un monument istoric ce va fi restaurat în cadrul unui proiect cu fonduri norvegiene, nerambursabile, dar la care Primăria Băile Herculane are o cofinanțare de 20%. Valoarea întregului proiect este de 2.000.000 de euro, iar în prezent se așteaptă finanțarea și ordinul de începere a lucrărilor”, ne-a declarat primarul orașului Băile Herculane.

Vila Elisabeta are o valoare istorică, arhitecturală și artistică deosebită. Clădirea va găzdui numeroase activități artistice, precum și un muzeu care să valorifice obiectele, documentele și informațiile specifice monumentului istoric și, nu în ultimul rând, o bibliotecă.

În 1887, Elisabeta, soția împăratului Franz Joseph al Austriei, cunoscută popular sub numele de Sisi, a poposit în această vilă, care, de atunci, îi poartă numele.

spot_img

Actualitate