12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Ceremonie Solemnă de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Caransebeș

Politică

Obștea Evreilor din Caransebeș va organiza în 12 octombrie o ceremonie dedicată Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului, eveniment național oficiat în fiecare an în data de 9 octombrie.

Potrivit președintelui Florin Damian, ceremonia solemnă de comemorare a victimelor Holocaustului va începe marți 12 octombrie de la ora 11.00.

Data de 9 octombrie a fost aleasă pentru că în acea zi la 1941 a început deportarea evreilor din Bucovina în Transilvania. Bucovina revenise sub administrația României conduse de Ion Antonescu în luna iunie a aceluiași an.

Avem onoarea de a vă invita la ceremonia de comemorare organizată cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Marcând acest moment negru al istoriei, ne asigurăm că astfel de tragedii nu se vor mai repeta, iar memoria victimelor rămâne vie în sufletele noastre. Ceremonia solemnă se va desfășura marți, 12 octombrie, ora 11:00, la Monumentul Eroilor și Victimelor Holocaustului, în interiorul Cimitirului Evreiesc din Caransebeș, str. Zăbranului, nr. 3. Evenimentul va avea loc în prezența reprezentanților corpului diplomatic, autorităților locale și județene, reprezentanților comunității evreiești, cultelor religioase, elevilor și publicului larg”, menționează Florin Damian, președintele comunității evreiești din Caransebeș.

FOTO: EuropaFM

spot_img

Actualitate