16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Spitalul Caransebeș sufocat de cazurile de Covid! Doar ieri 5 decese

Politică

Spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat. El a precizat că această măsură este luată din cauza crizei COVID.

La Caransebeș situația este critică, astfel că medicii îndeamnă ca, măcar acum, în ultimul ceas oamenii să ia în serios vaccinarea:

Ieri am avut 5 decese în spital din cauza infectării cu Covid! Acum sunt înregistrați 86 de pacienți pozitivi Covid si 7 suspecți. Terapia Intensivă este plină! Ambulanțele nu mai contenesc! Oamenii stau acasă până li se face rău! Majoritatea cazurilor sunt nevaccinați! Avem un copil internat, starea lui e bună, dar noi nu avem locuri la ATI pentru copii! Sunt cazuri din ce în ce mai grave și multe, ajungem și la 30 de prezentări pe zi la spital cu Covid, nu toți rămân internați, dar cazurile sunt grave”, ne-a declarat directorul medical Loredana Liuba, cea care face un apel spre vaccinare, pentru că cei vaccinați fac forme ușoare ale bolii fără complicații pulmonare.

Conform ordinului de ministru în următoarele 30 de zile doar cazurile grave vor fi tratate în spital, dar asta nu înseamnă că pacienții nu pot să apeleze la serviciile medicale din Ambulatoriu (fosta policlinică), spune directorul medical:

Momentan avem 76 de pacienți cu patologie non – Covid, nu se pune problema acum să externăm nimic de urgență, sau să mutăm pacienții în alte spitale, dar, da și la noi o sa restricționăm internările pe zona non – Covid, vom interna doar urgențele. Important este să știe lumea că ambulatoriul funcționează și pot veni pentru orice consultații și internări de zi în zona de ambulatoriu”, ne-a declarat dr. Loredana Liuba.

Directorul medical a mai precizat că mai sunt câteva locuri la oxigen iar conducerea unității medicale încearcă să mai aducă în spital concentratoare de oxigen, dar este o problemă la nivel național și se găsesc greu.

spot_img

Actualitate