13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Debite mici pe râurile din Banat, în octombrie!

Politică

Octombrie vine cu debite sub medii pe râurile din Banat! Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis prognoza hidrologică cu valori de debite medii lunare care se vor situa, în general între 50-80% și între 30-50% din mediile multianuale lunare pe câteva bazine hidrografice.

Astfel, în Banat, se vor înregistra valori mai mici decât normalul perioadei, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava și Moravița, Caraș, Nera, Cerna cu 30-50% din valorile normale lunare și Bega și Bega Veche cu 50–80% din valorile normale lunare.

Prognozele sunt elaborate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) în urma analizei elementelor statistice de medie și lungă durată și vor fi actualizate prin prognozele de scurtă durată.

Pe baza situației hidrologice și a evoluției factorilor meteorologici din momentul respectiv, în situațiile în care se prognozează posibilitatea depășirii cotelor de apărare, vor fi emise avertizări/atenționări hidrologice, inclusiv de fenomene imediate, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

spot_img

Actualitate