12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Prin metoda „lover-boy”, o minoră a căzut în plasa unor proxeneți!

Politică

În urma perchezițiilor efectuate în cursul zilei de ieri, Tribunalul Caraș-Severin a dispus măsura arestării preventive față de 3 dintre cei 4 bărbați, bănuiți de comiterea faptelor de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Cei trei bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Față de cel de-al patrulea bărbat, procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, minora, victimă a infracțiunii de trafic de minori, a fost preluată de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Precizăm că, din cercetări a rezultat faptul că, începând de anul trecut, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani, din Caraș-Severin, ar fi recrutat, prin metoda „lover-boy” și prin promisiunea unor câștiguri facile, o minoră, din județ, exploatând-o, prin obligarea la practicarea prostituției, transportând și adăpostind victima în diferite locații, în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane. O parte dintre cei care ar fi întreținut relații sexuale cu victima ar fi cunoscut faptul că aceasta este minoră.

Pentru întreținerea raporturilor sexuale, ar fi fost plătite sume cuprinse între 50 și 150 de lei. De asemenea, cei 4 bănuiți ar fi întreținut, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. 15 persoane vor fi conduse la audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

La acțiuni au participat polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate