21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Piața Gugulanilor în sărbătoare, pentru al – XI -lea an!

Politică

În zi de joi, intrată în tradiția locului ca fiind zi de piață la „oraș”, municipalitatea din Caransebeș a organizat ediția a – XI – a, a festivalului „Toamna la Gugulani”.

Acțiunea este menită să răsplătească pentru munca depusă pe parcursul anului, producătorii care, indiferent de vreme își aduc de ani de zile recolta la piață.

Sunt oameni care și-au format familii, după ce s-au cunoscut în piață, sunt oameni care și-au crescut copiii, care la rândul lor au copii și păstrează tradiția de a munci pământul, sunt oameni care sunt pasionați de munca lor, dar sunt și oameni care din cât vând la piață își duc traiul de pe o zi pe alta, tuturor acestora Luminița Verdeș, șefa pieței le-a mulțumit, iar primarul Felix Borcean le-a înmânat diplome de merit și recunoștință alături de un premiu în bani.

Nu am putut să nu observăm numărul mare de liberali care au urcat pe scena amplasată în Piața Gugulanilor, la invitația primarului Felix Borcean, astfel că ne punem întrebarea dacă este vreun semn de revenire la sentimente mai bune față de partidul care l-a propulsat în primul mandat în funcția de primar, sau a fost doar un gest de curtoazie.

I-au fost alături primarului Felix Borcean, pe scena din piață, viceprimarul Bebe Pasere, precum și o mică parte dintre consilierii locali. Edilul i-a considerat pe oltenii care vin în piață cu produse de ani de zile, prieteni ai caransebeșenilor și, ca un spirit de glumă a menționat că se bucură pentru scorul fabulos pe care Universitatea Craiova l-a obținut în fața echipei Dinamo București la fotbal. Felix Borcean i-a prezentat și pe deputatul PNL Marian Stroe, căsătorit recent cu liberala Andra Pleșa, contracandidata lui Felix Borcean la alegerile locale de anul trecut și pe președintele ales al organizației PNL Caransebeș Arin Ispas, după care a făcut precizarea că ziua de azi nu este despre politică, ci despre „Toamna la gugulani”, despre muncă și răsplată. La finalul discursului său Felix Borcean i-a înmânat un buchet de flori Luminiței Verdeș, urându-i La mulți ani cu ocazia aniversării zilei de naștere.

Au fost premiați peste 100 de producători și oameni de afaceri care au deschise diferite magazine de ani de zile în piață și care în acest fel cotizează prin impozitele și taxe plătite, la bugetul Serviciului Piața la Gugulani.

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan, a felicitat organizatorii pentru întreaga acțiune și producătorii pentru efortul lor:

Doresc să felicit toți producătorii care astăzi au ales sa fie prezenți la festivalul Toamna Gugulanilor din Caransebeș. Astăzi producătorii și-au prezintat rodul muncii, un fel de bilanț la sfârșit de an. Ca și parlamentar de Caraș-Severin, țin să-i anunț că vor avea tot sprijinul meu pentru a se putea dezvolta și a promova produsele autohtone. Și nu în ultimul rând, vreau să o felicit pe doamna Luminița Verdeș pentru implicare și pentru munca depusă ca piața Gugulanilor sa se ridice la așteptările tuturor”, a menționat Dumitru Rujan.

La finalul festivității de premiere s-a desfășurat un program de muzică populară cu soliștii Dumitru Teleagă și Olguța Berbec, iar participanții au putut gusta din preparatele la grătar și dulcegăriile oferite de către comercianții care și-au amplasat terasele pe drumul pieței. Festivalul va continua până duminică 3 octombrie, motiv pentru care gugulanii pot ieși din case să-și târguiască cele de trebuință, dar și să se bucure de muzică și voie bună.

spot_img

Actualitate