16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Cu 10 mari realizări se prezintă Cristian Miclău, la un an de zile de la câștigarea celui de-al doilea mandat

Politică

Primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău a tras linie la un an de zile de la alegerea sa ca primar, pentru un nou mandat. Realizări sunt multe! Proiecte în desfășurare și mai multe!

Printre cele mai importante realizări se numără semnarea contractului de finanțare (în anul 2020) și semnarea contractului de atribuire lucrări în urma licitației (în anul 2021) pentru proiectul „Consolidare, restaurare și amenajare Casa de Cultură – Vila Elisabeta”, apoi pavarea cu piatră cubică a Pieței Hercules, Pieței 1 Mai, a străzii Mihai Eminescu, asfaltarea aleilor din zona blocului A.N.L., lucrare din cadrul proiectului „Reparații străzi și parcare strada Trandafirilor zona 1 și 2”, proiect care se află în desfășurare.

Dacă vorbim de infrastructură Cristian Miclău precizează că a semnat contractul de atribuire lucrări, în urma licitației pentru proiectul „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Stațiunii Băile Herculane – Pod de piatră” și a semnat contractul de atribuire lucrări, în urma licitației avute, pentru proiectul de investiții „Dezvoltarea Infrastructurii pentru turismul balnear din Băile Herculane”. Proiectul cuprinde reabilitare fântână publică de apă plată, asfaltare parcare Căsuța Piticilor și parcare „Pizzerie”, amenajarea unei fântâni publice noi de apă plată, reabilitarea spațiilor verzi între Pavilion 12 – Vila Elisabeta, reabilitare „Teatrul de Vară” din parcul Vicol, un proiect grandios, care va aduce o finanțare de 3,5 milioane de euro, în orașul de la poale de Domogled.

În acest an de zile UAT Băile Herculane a înființat un centru de permanență medicală de la Pecinișca și un centru de vaccinare și, de asemenea unu proiect deosebit de important a fost reabilitarea imobilului care adăpostește Primăria, care a primit haine noi.

Un pas important pentru introducerea gazului a fost făcut, tot în ultima perioadă, pentru că a fost finalizată documentația, care a fost depusă la Transgaz pentru înființarea serviciului de distribuție a gazelor naturale, cu rețele inteligente, în orașul Băile Herculane și comunele învecinate Mehadia și Topleț.

Un alt punct important din agenda primarului Cristian Miclău care este în desfășurare se referă la reabilitarea, modernizarea și dotarea liceului Hercules, pentru care s-au atras din nou fonduri europene în vederea oferirii de condiții bune elevilor, mai ales cazarea într-un internat modern, care va fi construit în curtea liceului.

Pentru ca proiectele de investiții să continue, primarul Miclău gândește spre viitor și a solicitat un plan de mobilitate urbană durabilă pentru orașul stațiune, în baza căruia se pot realiza următoarele proiecte de investiții. Și ca un ultim amănunt în ultima perioadă în Băile Herculane s-a deschis un magazin Penny, investiție aprobată în Consiliul Local Băile Herculane.

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom demara și duce la bun sfârșit și alte proiecte viitoare, care vor fi puse în practică în perioada imediat următoare având ca și sursa de finanțare programul național de redresare și reziliență și programul național de investiții Anghel Saligny”, a declarat edilul orașului stațiune, Cristian Miclău.

spot_img

Actualitate