34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Loc de agrement sau loc de veci, în cartierul Pipirig? PUZ-ul a fost aprobat

Politică

În Consiliul Local a fost supus, din nou atenției aleșilor locali un proiect de hotărâre care prevedea amenajarea unui cimitir în cartierul Pipirig, pe strada Ștefan Jianu, dar care ar întrerupe dezvoltarea economică a cartierului, în opinia viceprimarului Bebe Pasere.

Pentru Cimitirul din cartierul Pipirig s-a solicitat Planul Urbanistic Zonal de către cele două biserici: Penticostală și Baptistă. Terenul a fost atribuit de Consiliul Local în 2017 și de atunci s-au cheltuit 60.000 de lei pentru avize de la Apele Române, Mediu, Primărie, pentru împrejmuire și întocmirea documentației pentru PUZ a menționat pastorul baptist prezent la ședință.

În replică viceprimarul Bebe Pasere a menționat că un cimitir amplasat într-un areal ce 80.000 de m.p. împiedică dezvoltarea economică a zonei, îngrădind dreptul proprietarilor de teren, vecini acestui cimitir, să construiască, să investească în zonă, asta și pentru că există un alt HCL emis de Primărie care spune că nu se poate construi la mai puțin de 200 de m. de un cimitir. Mai mult, Pasere a afirmat că el locuiește în zonă și vecinii acestui cimitir nu au fost consultați în legătură cu acest proiect.

Primarul Felix Borcean a declarat că, procedural, angajații Primăriei nu trebuiau să bată din poartă în poartă pentru a înștiința vecinii, doar să fie publicat anunțul pe site-ul Primăriei, ceea ce s-a și întâmplat la momentul demarării PUZ-ului.

Suntem în etapa a 4 a de discuție a cimitirului de pe Ștefan Jianu, s-au făcut toți pași legali, terenul a fost dat în 2017, reprezentanții bisericilor s-au intabulat, cimitirele fac parte din viața noastră, oriunde le-am pune ar deranja pe cineva, am putea găsi soluții si pentru alte cimitire pentru că oamenii mor, asta e realitatea, asta e viața, naștere și moarte, nu avem ce face”, a menționat primarul Felix Borcean, care a mai afirmat că în prezent se lucrează la PUG si astfel de locuri se vor reglementa în viitorul apropiat În Planul Urbanistic General.

La finalul dezbaterilor Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat cu majoritatea de puțin peste 50% din voturile aleșilor locali: 5 voturi împotriva, 3 abțineri și 10 voturi pentru.

spot_img

Actualitate