12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Medici din sistemul privat de sănătate interesați de Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Politică

Întruniți în ședință de lucru, membrii Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș au luat la cunoștință decizia Consiliului Local de modificare a Organigramei unității medicale, la propunerea managerului Adrian Dumbravă.

În următoarea perioadă se va pune în practică această Organigramă, care prevede mai multe schimbări, de la desființarea a patru posturi de economist, până la scoaterea la concurs a unor posturi atât pentru Ambulatoriu, cât și pentru spital, ca să fie acoperit pe toate specializările trecute în Organigramă, ne-a precizat Adrian Dumbravă:

În urma Consiliului de Administrație, am comunicat Sindicatului decizia de modificare a organigramei, care ne-a înaintat o solicitare scrisă de a redistribui oamenii pe alte posturi în spital, dacă se desființează cele patru posturi de economiști. O să răspund acestei solicitări a sindicatului, în perioada următoare. Punctul cel mai important de pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație a fost situația pacienților Covid-19, care rămân internați la noi cu forme medii și severe și locurile disponibile pe circuitul Covid-19. Sunt cazuri multe, de oameni care vin în Urgență, sunt pozitivi și pleacă acasă pe semnătură pentru că situația lor nu este gravă, dar avem pacienți care sunt aduși cu ambulanțele în situații deloc ușoare care rămân internați, li se administrează tratamentul specific, depind de aparatele de ventilare pulmonară și, pe ATI, în permanență toate paturile sunt ocupate”, a menționat Adrian Dumbravă.

Pentru că volumul de muncă cel mai mare este pe secția de interne, acolo unde de dimineață sunt la datorie câte 4 medici, dar unde în a doua parte a zile rămâne doar un medic de gardă, s-a propus suplimentarea liniei de gardă cu un medic a declarat Adrian Dumbravă:

Pe secția Interne avem pacienți cu Covid-19, dar și pacienți cu alte boli pe circuitul Non-Covid, astfel că volumul de muncă este foarte mare, sunt permanent în jur de 60 de pacienți. Pentru că, pentru o nouă linie de gardă comună era nevoie de timp pentru autorizații, vom scoate la concurs un post de medic internist pentru postul vacant din organigramă. De asemenea vor urma concursuri pentru medic de medicina muncii, pentru medic de laborator, pentru asistenți în Ambulatoriu și pentru doi asistenți pe Secția de Pediatrie Psihiatrică. Un lucru deosebit de important, care pe mine personal mă bucură, este faptul că sunt medici din sistemul privat de sănătate care doresc să se înscrie la concursurile pe care noi le vom organiza, este un semnal pozitiv că putem face lucrurile să meargă și, din primăvară, așa cum am mai spus să putem avea posturile complet ocupate, pentru ca randamentul să fie maxim”, a mai adăugat Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

spot_img

Actualitate