13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Felix Borcean mulțumit de activitatea Transal Urbis!

Politică

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean a efectuat o vizită de lucru în zonele unde Transal Urbis are depozitate gunoaiele orașului, urmărind traseul gunoiului menajer.

Sunt discuții legate de preluarea gunoiului, cu precădere a deșeurilor reciclabile, de către angajații Transal împreună cu alte tipuri de deșeuri și lumea este un pic descumpănită, pentru că de la containere se iau la comun și nu se întâmplă nimic cu ele. Nu este adevărat spune Felix Borcean:

Am făcut o verificate pe teren și, eu am certitudinea, acum că lucrurile sunt așa cum trebuie. Am dorit să mai verific o dată acest traseu al gunoiului, să mă asigur eu și să-i asigur pe cetățeni de acest lucru. Prima vizită a fost în Balta Sărată la acea hală unde se sortează plasticul, cartonul și cutiile din aluminiu. Acolo sunt munți întregi de materiale presate, se lucrează cu două prese, condițiile de lucru nu sunt tocmai plăcute, mai ales că vine iarna, sperăm să le putem îmbunătăți. A doua vizită a fost la fostul Tancodrom, aici unde Transal a amenajat un depozit pentru materiale rezultate din construcții, dar și resturi de mobilă. Locul este nivelat cu tot molozul care se aduce, ceea ce este foarte bine, apoi am văzut mobila veche, saltele, toate sunt depozitate corespunzător, inclusiv Garda de Mediu a găsit locul în regulă. A treia vizită am făcut-o la Gara Mică din cartierul Pipirig unde în continuare se ridică gunoiul, care este mai vechi de trei ani, până și cei de la deponeele autorizate au refuzat să-l primească. Rolul Transal este să găsească soluții să curețe terenul care este închiriat”, ne-a declarat Felix Borcean.

Edilul urbei a mai adăugat că mai bine de 90 % din deșeuri au fost ridicate la Gara Mică, însă mai există gunoi, s-a ajuns la baza acelor munți de gunoaie și s-a constatat că este vechi de mai bine de 3 ani, putrezit astfel că se va interveni și cu utilajele din dotarea Serviciului Public pentru Reparații și Întrețineri, pentru a fi ridicat. În apropierea acestui teren există și un alt teren, dar al Primăriei care va fi folosit ca deponeu intermediar, pentru a nu mai plăti chirie unui privat.

spot_img

Actualitate