13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Se înmulțesc țările pe lista roșie! România intră pe Galben

Politică

Muntenegru și Israel se păstrează pe roșu, în topul listei, cu 13,8, respectiv 13.2 rata de incidență cumulată la 14 zile. România intră pe Galben cu o incidență de 2,3!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 23 septembrie Hotărârea numărul 74 prin pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat precum și modificarea și completarea HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Turiștii care aleg destinațiile din zona roșie ( Muntenegru, Israel, Seychelles, Turcia, Albania) trebuie să prezinte certificatul de vaccinare pentru a reveni în țară, în caz contrar se intră în carantină și abia după 8 zile de la întoarcere se poate face testul RT PCR pentru a ieși din carantină, dacă rezultatul este negativ.

Grecia, Cipru, Bulgaria au ieșit de pe lista Roșie și se încadrează pe lista Galbenă cu o incidență de 2,9 la 1000 de locuitori pe ultimele 14 zile, în urma scăderii incidențe. În aceste condiții la revenirea în țară, din aceste țări nu se mai intră în carantină, dacă se prezintă un test negativ RT PCR, pe care poți să-l faci și în țară și să-l prezinți la DSP. În aceeași situație este și Tunisia, destinație de vacanță căutată de turiști.

Pe lista verde se păstrează Italia, Spania, Maroc, Portugalia, Qatar, Ungaria, ceea ce înseamnă că la revenirea în țară nu este nevoie de niciun test, însă, cum România a intrat pe zona Galbenă țările care primesc turiști din România solicită teste PR TCR cu rezultat negativ.

spot_img

Actualitate