32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Polițiștii la datorie, la începerea școlii

Politică

Aproape 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat în zona școlilor, liceelor și grădinițelor din județul Caraș-Severin, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Pentru polițiștii cărășeni, siguranța în școli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an școlar să decurgă în liniște şi siguranță, polițiștii cărășeni sunt prezenți în trafic, inclusiv pe traseele pe care copii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară sunt prezenți la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora și cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

De asemenea, de azi poliţiștii rutieri acționează în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ.

De asemenea polițiștii cărășeni au intensificat activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, au fost verificate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative. Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum și a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală și consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

spot_img

Actualitate