16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Elevii își întind aripile, de azi la Liceul Max Aușnit de aviație din Caransebeș

Politică

A început școala! Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor definesc această zi, la fel ca în fiecare an, însă în acest an, cu atât mai mult cu cât există nesiguranța participării fizic la orele de curs, din cauza pandemiei de Covid-19.

Primarul Felix Borcean a dat sarcină colegilor din executivul administrativ, dar și aleșilor locali să participe la festivitățile de deschidere ale anului școlar în grădinițele, școlile și liceele caransebeșene. Edilul urbei de pe Timiș și Sebeș a fost prezent la liceul de aviație „Max Aușnit” de la Aeroportul Caransebeș, singurul liceu privat de aviație din Banat.

Spre deosebire de alte instituții sunteți într-un real progres și mă bucur că se întâmplă acest lucru în Caransebeș, în cadrul unei ramuri de învățământ privat. Îi felicit pe cei care au avut inițiativă și curaj pentru a lua taurul de coarne și a dezvolta o astfel de instituție aici într-un spațiu în care, sperăm noi că se va dezvolta în viitor și datorită contribuției voastre. Eu vă doresc un an școlar prosper, în care să beneficiați de învățăturile profesorilor voștri, cât mai mult în format fizic și cât mai puțin în cel online”, a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

La festivitatea de deschidere organizată de către directorul liceului, Ionela Olariu au mai participat inspectorul școlar Cecilia Clipa, consilierul local Petru Schinteie, profesori și părinții celor care de astăzi se vor iniția în tehnica de aviație. În clasa a IX a sunt înscriși 15 elevi.

spot_img

Actualitate