16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Controale româno-sârbe la obiectivele hidrotehnice și cursurile de apă din Banat

Politică

Comisia hidrotehnică româno-sârbă a terminat controalele la obiectivele hidrotehnice și cursurile de apă din zona Banatului. Rezultatele atestă că obiectivele Apelor Române Banat garantează siguranța cetățenilor!

Controalele de toamnă s-au efectuat în perioada 07-09 septembrie, la obiectivele de interes comun româno-sârbe, pentru apărarea împotriva inundațiilor și ghețurilor pe teritoriul românesc. Aceste verificări au drept scop urmărirea exploatării și întreținerii lucrărilor hidrotehnice aflate în zona comună de interes și au vizat cursurile de apă: Aranca, Bega navigabilă, Moravița și Bârzava. Au fost examinate de experții români și sârbi tronsoane de dig de pe râurile mai sus menționate, care au fost găsite bine întreținute. S-au mai verificat stăvilarul de frontieră, stația de pompare Valcani 1 și Aranca, care sunt în stare de funcționare, precum și polderul Gherteniș. Nu au fost uitate nodurile hidrotehnice de la Uivar și Sânmihaiu Român, elemente cheie în navigația pe Bega.

Toate lucrările hidrotehnice ale ABA Banat urmăresc să garanteze siguranța cetățenilor. Aceste verificări se realizează în conformitate cu art. 28 al Regulamentului comun de apărare împotriva inundațiilor și ghețurilor pe cursurile de apă ale obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă.

spot_img

Actualitate