13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Organigrama Spitalului Caransebeș aprobată în Consiliul Local Caransebeș! Dumbravă a făcut o radiografie completă a unității sanitare

Politică

Managerul Adrian Dumbravă a venit în plenul Consiliului Local pentru a cere susținerea consilierilor pentru organigrama Spitalului Municipal de Urgență și a primit votul de la 15 consilieri prezenți. Consilierii USR s-au abținut de la vot!

Adrian Dumbravă nu a fost intimidat de unii angajați care au dorit să intre în sala de ședințe însă nu au fost lăsați din motive de pandemie, astfel că au încercat să pună presiune din fața Primăriei Caransebeș. Managerul a venit în fața consilierilor cu o echipă completă care a prezentat situația din punct de vedere financiar, administrativ și juridic.

Din luna aprilie de când am preluat mandatul, ca manager interimar m-am preocupat de stoparea pierderilor, pe care spitalul le avea din punct de vedere financiar. Am redus de la 13 la 11 milioane de lei datoria și pot spune că acum pierderile acelea lunare de un milion de lei pe lună s-au redus la 0, ba mai mult la finalul lunii iulie am fost pe plus 200.000 de lei, sunt date reale, aprobate de ANAF. Eu am stat pe gânduri dacă să continui la Caransebeș, dar aceste mici realizări m-au făcut să-mi doresc să să implic mai mult. Cred că, având și sprijinul dumneavoastră putem reuși să creștem veniturile spitalului și să creștem în special adresabilitatea. Sunt date transparente, pot răspunde la orice întrebare, chiar vă rog să vă implicați și dumneavoastră ca să putem schimba în bine spitalul. Nu am prevăzut în aceste luni câteva pierderi care au venit din cauza unor procese pierdute, sunt multe procese pe rol, peste 100 la ora actuală, de aceea la unele vom avea nevoie de firme de avocatură, printre acestea este procesul cu fosta firmă care a gestionat laboratorul de analize unde suma de recuperat este de 1 milion de lei și penalitățile se ridică la 3 milioane”, a menționat Adrian Dumbravă, care de ieri este manager al Spitalului din Caransebeș, pentru un mandat de 4 ani.

Consiliera USR Sanda Bistrean i-a reproșat lui Dumbravă că deși vorbește de transparență acesta nu prea a ținut cont de părerile angajaților din spital, însă managerul i-a specificat că la întocmirea organigramei a purtat discuții cu șefii de secții de mai multe ori. De asemenea, la TESA, Dumbravă i-a menționat că, deși pe vechea organigramă sunt menționați 10 economiști, împărțiți pe mai multe compartimente, de când a venit el la spital nu au fost la lucru efectiv decât 4 economiști, ceea ce-i dă încredere că și cu 4 economiști se poate lucra foarte bine, pe noua organigramă. De asemenea Adrian Dumbravă a infirmat zvonul că ar externaliza serviciul de Contabilitate.

În ședință singurul medic de pe noua secție de Psihiatrie Pediatrică a tras un semnal de alarmă spunând că nu există personal suficient pe această secție, mai ales pe timp de noapte în condițiile în care numărul pacienților copii a crescut simțitor în ultima perioadă. Adrian Dumbravă a menționat că în noua organigramă sunt cuprinse noi posturi pe această secție și, în funcție de numărul de pacienți, va fi detașat un infirmier și pe timp de noapte pe secție.

spot_img

Actualitate