13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Tulpina Delta mai agresivă! Dr. Liuba atrage atenția asupra vaccinării

Politică

Prezentă în ședința de Consiliu Local, dr. Loredana Liuba, director medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a precizat consilierilor că noua tulpină de coronavirus este mult mai agresivă și se contactează mult mai ușor.

Loredana Liuba a atras atenția vaccinării deși despre cadrele medicale din spital nu a putut oferi amănunte cu privire la numărul persoanelor vaccinate, spunând că nu este o obligație, însă doar prin vaccinare trecem prin această boală mult mai ușor.

Am înregistrat în ultima perioadă 3 decese la pacienți între 70 și 75 de ani. În momentul de față mai avem internați 10 pacienți pozitivi pe secția Interne și 3 suspecți. Dintre cei 10 pozitivi unul este copil, însă forma bolii este ușoară și nu prezintă complicații. Așa cum am primit informări trebuie să ne așteptăm că acest val va veni mai agresiv, varianta Delta este mult mai contagioasă. Trebuie să înțelegem că simptomele apar mult mai repede și e nevoie de un contact mult mai puțin ca persoana să contacteze boala. Noi suntem pregătiți la spital am refăcut circuitele după indicațiile celor de la Epidemiologie. Pacienții sunt tratați separat pe partea de Covid, trebuie să aibă încredere, noi avem un plus față de Spitalul din Reșița, un computer tomograf pentru investigații imediate pentru a analiza situația plămânilor. Suntem pregătiți cu materialele de protecție și ne așteptăm ca numărul pacienților să crească”, a menționat dr. Loredana Liuba.

Directorul medical a mai precizat că, deși suntem în valul IV spitalul tratează pacienți NON COVID, pentru orice problemă de sănătate ar avea, trebuie să știe că pot să apeleze la serviciile medicale atât în urgență cât și în Ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgență.

spot_img

Actualitate