25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

A început proiectul grandios de transformare a liceului Hercules

Politică

La Băile Herculane au început demolările unei anexe aparținând Liceului Hercules, pe terenul căreia va fi ridicat un internat la standarde europene, dedicat elevilor care se pregătesc pentru industria hotelieră.

Potrivit primarului orașului stațiune, Cristian Miclău, proiectul este unul amplu, iar bugetul este din fonduri europene:

Noul corp de internat va avea 22 de camere cu grup sanitar propriu, pentru elevii care vor studia la liceul nostru. Pentru a elibera locul am fost nevoiți să demolăm un atelier vechi, dezafectat. Conform contractului de finanțare avem la dispoziție 24 de luni pentru realizarea acestei construcții de la zero, însă proiectul este mai amplu, prevede și reabilitare, modernizare, dotare, extindere, reabilitarea clădirii liceului, prin schimbarea acoperișului, anveloparea clădirii, schimbare geamuri cu unele de termopan, plus instalația de încălzire care va fi avizată de ISU Caraș-Severin”, ne-a declarat Cristian Miclău.

Șeful administrației publice locale a mai precizat că investiția se ridică la 13.000.000 de lei, din care cofinanțarea de la bugetul local este de 2%.

Decizia construirii unui internat în cadrul proiectului a fost luată, pentru a atrage elevi la Liceul Hercules, pentru că în ultimii ani, numărul elevilor a tot scăzut și din cauza locurilor de cazare, care sunt destul de scumpe pentru buzunarul părinților, fiind stațiune. Dacă Primăria va oferi un internat modern, cu siguranță că și elevii vor fi atrași de Liceul Hercules, mai ales că oferă ca și specializare în industria hotelieră, consideră primarul orașului stațiune de pe Valea Cernei.

spot_img

Actualitate