21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Tratarea pacienților Covid implică restricții în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș

Politică

Program de vizită redus la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, suport Covid după ce s-au înregistrat câteva cazuri de pacienți depistați cu Sars Cov 2.

Conform ordinului Ministerului Sănătății, nr. 1284 din 17 decembrie 2012, privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice, în acest context epidemiologic, și la Spitalul Caransebeș se reduce programul de vizita al aparținătorilor, astfel vizita fiind permisă zilnic intre orele: 15.00- 17.00.

Vizitatorii trebuie sa respecte următoarele reguli: obligatoriu vor purta mască la intrarea în spital, pe tot parcursul vizitei până la ieșirea din spital; la intrarea în secție, va purta halat de unică folosință, mască, botoși. De asemenea la un pacient non Covid, în același timp, va intra doar o singura persoană, iar durata vizitei nu va depăși 10 minute.

Reguli speciale de vizitare pentru pacienții cu COVID-19

Accesul aparținătorilor este strict interzis în cadrul unității sanitare iar comunicarea cu pacientul se face prin intermediul telefonului mobil (personal) sau prin centrala telefonică care face legătura cu secția/compartiment unității sanitare unde se află pacientul, informează directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență, dr. Loredana Liuba.

spot_img

Actualitate