12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Se modernizează intrarea în cartierul Pipirig

Politică

După ce s-a încercat în urmă cu câțiva ani să fie acoperit de verdeață zidul de protecție de la intrarea în cartierul caransebeșean Pipirig este modernizat de către Primăria Caransebeș.

Potrivit viceprimarului Bebe Pasere toată porțiunea de zid de pe partea stângă va fi îmbrăcată cu travertin de către o firmă specializată, iar în zona magazinelor se vor monta pavele, însă nu pe toată suprafața:

Cartierul trebuia revitalizat. Acum am cuprins o lucrare mai amplă ca să nu mai fim nevoiți să facem pe bucăți, am luat hotărârea împreună cu șeful de la SPIR cu aprobarea domnului primar, ca materialele să le achiziționăm noi, Primăria și să execute lucrarea o firmă specializată. Aici am avut și tencuială de 10 cm, a fost nevoie de decopertare, am scos acele grilaje de lemn aflate într-o stare avansată de degradare, vrem să finisăm cu tencuială zidul după care va fi placat cu bucăți de travertin”, ne-a declarat viceprimarul Bebe Pasere.

După ce va fi placată porțiunea de la bază, administrația locală vine cu o idee de pictare a zidului, așa cum s-a decis și pe digul din Teiuș, însă decizia nu este definitivă.

Cu această ocazie vor fi reabilitate și placate scările de acces către magazine, viceprimarul urbei menționând că, pentru anul viitor, în atenția municipalității se va afla și zona de acces către magazinele de la parterul blocurilor.

Acel mozaic este tot spart, însă trebuie să găsim o soluție tehnică pentru ca materialul pe care-l vom monta peste acel mozaic să nu ridice foarte mult accesul spre magazine și comercianții să fie nevoiți să-și schimbe ușile de la intrare sau să aibă alte cheltuieli. Ne vom gândi și vom prinde în bugetul pe anul viitor această lucrare”, a mai adăugat Bebe Pasere.

spot_img

Actualitate