25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

„Luați laba de pe parcarea stațiunii!” Cristian Miclău hotărât să nu cedeze în fața moștenitorilor lui Blăgniceanu

Politică

În această dimineață, reprezentanții Primăriei Băile Herculane au apelat numărul de urgență 112, după ce doi specialiști în cadastru au început să efectueze măsurători pe parcarea publică din centrul orașului stațiune, fără un acord.

Potrivit primarului Cristian Miclău, s-a acționat imediat pentru apărarea celor 4600 de m.p. de teren din domeniul public, ce reprezintă parcarea publică, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat s-au mai întâlnit cazuri în care moștenitorii omului de afaceri Gheorghe Blagniceanu au încercat să-și însușească teren din domeniul public:

Parcarea este publică, a tuturor locuitorilor și turiștilor, să nu-și facă speranțe fiul și nepotul domnului Blăgniceanu. Putem dovedi, dacă se va ajunge în instanță, cu extras de carte funciară și toate documentele de cadastru. Azi de dimineață ne-am trezit cu niște domni, care au început să măsoare terenul. Am chemat Poliția la 112 și le-am pus în vedere ca, până când nu se soluționează reclamația să nu mai intre fără acordul nostru. Știm și noi, de câte ori s-a tot încercat să se aducă terenurile publice în curtea moștenitorilor lui Blăgniceanu, acest faimos colecționar de terenuri, fost funcționar al Primăriei, apoi șef la Cartea Funciară, care a reușit, de-a lungul anilor, să dea mari bătăi de cap proprietarilor de terenuri persoane fizice, precum și proprietății publice a orașului. Pe lângă problemele ce au afectat proprietățile persoanelor fizice, au fost și încercări, de multe ori reușite de a acapara proprietăți publice, cum sunt cazurile ce vizau porțiuni din Parcul Vicol, clădirea și terenul adiacent sediului Poliției din localitate, stadionul orașului sau diverse spații verzi, cum ar fi cele din jurul pensiunii Pinul Negru. Primăria Băile Herculane a stopat punctual aceste încercări și, de multe ori, a și reușit să readucă terenurile acolo unde își au locul. Asigurăm toți cetățenii că, indiferent de intențiile și încercările unora sau altora, Primăria Băile Herculane va apăra de fiecare dată în instanță domeniul public al orașului”, ne-a declarat primarul Cristian Miclău.

spot_img

Actualitate