21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Tronsonul de drum Reșița – Bocșa, cel mai periculos! 11 accidente în doar 7 luni

Politică

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat factorii responsabili, la sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin, la o întâlnire privind identificarea soluţiilor de reducere a accidentelor rutiere pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin, în contextul producerii unui număr ridicat de accidente rutiere.

În cadrul discuţiilor, Dorinel Ţugmeanu, Şef Serviciu Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, a informat că, în ultimele 7 luni, pe tronsonul de drum naţional DN 58B, care leagă Reşiţa de Bocşa, au avut loc 11 accidente în urma cărora au fost înregistrate 1 deces, 1 rănit grav şi 16 răniţi uşor. S-a constatat că majoritatea autorilor accidentelor rutiere au fost persoane cu domiciliul în Reşiţa sau Bocşa.

Dacă vorbim de DN 6 tronsonul Caransebeş-Băile Herculane, Dorinel Ţugmeanu afirmând că pe acest tronson de drum numărul accidentelor este în scădere faţă de anii precedenţi.

Prefectul, Cristian Gâfu a propus ca o soluţie în prevenirea evenimentelor rutiere montarea unor separatoare de depăşire sau limitatoare de viteză pe drumul care leagă Reşiţa de Bocşa, însă Ioan Boba, Şef Secţie în cadrul Secţiei ,,Drumuri Naţionale” Caransebeş a precizat că, din punct de vedere tehnic, profilul drumului nu permite acest lucru, existând riscul apariţiei unor probleme pe timp de iarnă. Ioan Boba a opinat că o opţiune ar fi montarea de marcaje rezonatoare.

O altă soluţie identificată de prefectul judeţului este mărirea echipajelor de poliţie care să efectueze patrule pe tronsonul de drum amintit mai sus precum şi amplasarea de radare.

Ioan Boba a propus, în prima fază, înlocuirea indicatoarelor şi dublarea acestora, pe ambele sensuri ale DN 58B, iar în zonele cu viraje să fie realizate marcaje rezonatoare. Astfel, în localităţile Moniom şi Colţan, se pot monta experimental separatoare de benzi, iar în zona DN 6, cuprinsă între Caransebeş şi Băile Herculane, vor fi prevăzute marcaje rezonatoare. Ioan Boba a mai precizat că, pe tronsonul de drum dintre Reşiţa şi Măureni, se execută lucrări de toaletare a vegetaţiei ceea ce afectează buna desfăşurare a lucrărilor de montare a indicatoarelor.

În acest sens, prefectul Cristian Gâfu a solicitat ca Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin să execute lucrările de toaletare a vegetaţiei forestiere şi, ulterior, Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş să instaleze separatoarele de benzi şi să realizeze marcajele rezonatoare.

spot_img

Actualitate