32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Noul protopop al Caransebeșului este părintele Virgil Voinea

Politică

Copleșit de emoție părintele Voinea, parohul bisericii din Borlova timp de 14 de ani, a mulțumit Episcopului Lucian Mic, pentru încrederea care i s-a oferit prin această funcție.

De la 1 iulie de când am fost numit protopop al Caransebeșului și până acum la slujba de instalare mi s-au perindat în fața ochilor momente de pace sufletească și împlinire dar și momente de îngrijorare și de teamă. Spun momente de împlinire pentru că această chemare a Prea Sfinției Voastre este o deosebită cinste dar în același timp este o teamă, deoarece pentru această misiune nu m-au pregătit nici anii de școală nici perioada de slujire ca diacon în această catedrală istorică și nici cei 14 ani de preoție petrecuți în satul Borlova de la poalele muntelui Mic. Ca slujitor al Bisericii am învățat că orice dar aș avea eu cu viața mea Dumnezeu, prin purtarea sa de grijă poate avea alte planuri cu mine. De aceea primesc această chemare ca pe o cruce pe care mi-o asum cu deplină responsabilitate și multă credință”, a declarat la finalul slujbei de instalare noul protopop Virgil Constantin Voinea.

Evenimentul a avut loc în Catedrala istorică Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebeș, slujba de instalare a Preaonoratului Părinte Virgil Constantin Voinea fiind oficiată de către un sobor de preoți în frunte cu Episcopul Caransebeșului PS Lucian Mic și vicarul eparhial Constantin Timiș.

spot_img

Actualitate