12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

S-au afișat rezultatele la BAC! O singură medie de 10 la Colegiul CD Loga Caransebeș

Politică

Emoțiile s-au sfârșit pentru elevii claselor a XII a! Mai puține medii de 10 și mai puțini elevi care s-au înscris la BAC, dar rata de absolvire este mai mare decât în 2020.

La nivel național 112 absolvenți de liceu au obținut media 10 la BAC, dintre aceștia o medie este din Caransebeș datorită elevei Ionela Bosioc de la clasa de Filologie a Colegiului Național CD Loga care a obținut nota maximă la toate materiile, singura medie de 10 din județul Caraș-Severin.

Edu.ro a publicat lista cu notele obținute de elevi la probele din cadrul examenului maturității. Fiecare elev a avut un cod, cu care poate intra pe site să-și vizualizeze rezultatul. Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare, înainte de contestații, este de 67,8%, cu 5% mai mult față de aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020. La partea de real Colegiul Traian Lalescu din Reșița a avut media cea mai mare de 9,96, urmat de Colegiul Traian Doda cu 9,81 prin Dragoș Cornoiu. Familia Cornoiu poate fi mândră pentru că și mezina familiei Alesia a obținut la evaluarea națională media 10, ne-a precizat profesoara Codruța Cristescu.

De asemenea cei care au picat BAC-ul de la ambele Colegii Naționale sunt majoritatea eleviilor de la Științe, mai mult la Colegiul CD Loga 9 dintre ei nici nu au intrat în examenul național, având corigențe la diferite materii.

Și la Liceul Bănățean de la Oțelu Roșu cap de lista la BAC este o medie de 9,76.

La liceele tehnologice în municipiul Caransebeș cel mai bine stă Liceul Decebal cu 8,96 media generală, urmat de Dacia cu 7,15 și de Trandafir Cocârlă cu 7,13.

spot_img

Actualitate