13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Băile Herculane într-o top al stațiunilor bântuite!

Politică

Stațiunea Băile Herculane poate fi o destinație de vacanță și pentru turiștii care caută ineditul, și locuri mai puțin obișnuite!

În topul celor „10 hoteluri bântuite”, realizat de America Tours în urmă cu câțiva ani, la poziţia a patra, se găseşte Hotelul Decebal din Piaţa Hercules, prezentând fantoma unei femei, imortalizată de un cuplu de turişti. O legendă locală spune că sub fundaţiile Hotelului Decebal, vechi de peste 150 de ani, s-ar ascunde o comoară romană, păzită de această fantomă, pentru a-i ţine departe căutătorii de comori.

Hotelul a fost construit în 1865 de austrieci. Clădirea a fost inclusă în Top 10 hoteluri bântuite. Hotelul are 4 niveluri, demisol, parter și două etaje, iar suprafața totală de teren aferentă este de 2.651 metri pătrați, din care 805 metri pătrați de teren liber de construcții, informează profit.ro. Hotelul a fost scos la licitație în 2017 de ANAF, fiind achiziționat de o companie din Cluj pentru un milion de euro, care în prezent așteaptă avizul de la Ministerul Culturii pentru a primi autorizația de construcție din partea primăriei Băile Herculane, am aflat de la Cristian Miclău, primarul orașului stațiune de pe Valea Cernei.

spot_img

Actualitate