12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Se interzice accesul auto în Teiuș! Singura zonă permisă: parcarea de la intrare

Politică

În urma mai multor sesizări din partea părinților și bunicilor care vin cu cei mici în zona de agrement Teiuș autoritățile locale au luat hotărârea ca de astăzi, 17 iunie să fie interzis accesul mașinilor către stadion și către Pescărușul.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei de Sistematizare Rutieră, care s-a desfășurat astăzi la sediul Primăriei Caransebeș.

Au venit foarte multe sesizări la Primărie cu privire la viteza cu care circulă unii șoferi în acest loc de promenadă și de joacă pentru copii, de liniște până la urmă pentru adulți. Era un du-te – vino dinspre Pescărușul și stadion și nu puteai să le faci nimic pentru că replica era că au plătit taxa de parcare de 2 lei pe oră. Ori dacă e taxa de parcare rămâi în parcare nu faci raliuri! Vă dau exemplul unui taximetrist care a răspuns polițiștilor că vrea să respire aerul curat din Teiuș cu geamul deschis, din mașină și că are dreptul că are bilet de parcare, nu e normal!”, ne-a specificat șeful Serviciului Public de Întreținere și Reparații SPIR din cadrul Primăriei Caransebeș, Vasile Megan.

Reamintim că în 2018, când a fost montată bariera de trecere spre Teiuș pentru intrarea în parcare se plătea 10 lei pe oră, la propunerea primarului Felix Borcean, însă grupul PSD de la acea vreme a revocat hotărârea, în prezent tichetul este 2 lei pe oră.

Tot pentru aerisirea spațiului verde angajații SPIR vor reamenaja zona verde dintre terasa Gugulanu și străduța care duce spre stadion. Aici va fi montată bordură de carosabil pentru ca șoferii să nu mai poată parca și va fi aplicat gazon.

spot_img

Actualitate