16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Municipalitatea din Caransebeș membru fondator la Cluster Inovativ, înființată de Aeroportul S.A.

Politică

Consilierii locali din municipiul Caransebeș au primit vizita directorului SC Aeroportul SA care le-a explicat implicația municipalității ca membru fondator în Asociația Cluster Inovativ pentru Tehnologii Aeroportuare Avansate – Inoairtech.

Gabriel Olariu, cel care de câți ani de zile a investit în reabilitarea aeroportului din municipiul Caransebeș le-a specificat aleșilor locali că această oportunitate nu scoate niciun ban de la bugetul local al urbei, chiar dacă pentru restul membrilor există taxe de înscriere și taxe anuale.

Vrem să dezvoltăm Aeroportul Caransebeș ca și o platformă de dezvoltare locală și regională. Un aeroport de dimensiunea celui de la noi nu poate să fie o afacere foarte profitabilă, însă pus într-un context în care să atragă investiții, să contribuie la dezvoltarea și din punct de vedere a învățământului și din punct de vedere a cercetării și al producției de mărfuri industriale și să nu uităm turismul, poate să devină o unealtă atractivă pentru investitori și pentru parteneri”, ne-a menționat omul de afaceri Gabriel Olariu.

Această inițiativă a unui Cluster de dezvoltare pe inovare și cercetare a venit o dată cu noua tendință de trecere spre economia verde spre noi tehnologii. Împreună cu Institutul de Cercetare ICAS București și Universitatea Aurel Vlaicu Arad și 10 companii dintre care Tales, una dintre firmele puternice în industria aeronautică, Gabriel Olariul își dorește pentru Caransebeș să devină un pol de cercetare pentru industria aerospațială (drone, energie verde).

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean a menționat că prin participarea la acest Cluster, în viitor administrația publică locală poate sprijini unele lucrări de reparații și modernizări la Aeroportul Caransebeș. Aleșii locali au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre, privind participarea municipiului Caransebeș ca membru fondator al Asociației Cluster Inovativ pentru Tehnologii Aeroportuare Avansate.

spot_img

Actualitate