32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Cetățeni de onoare ai Caransebeșului! Felix Borcean le-a înmânat distincțiile în cadru festiv

Politică

Primarul Municipiului Caransebeș a ținut ca, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor să înmâneze două titluri de cetățeni de onoare ai municipiului de pe Timiș și Sebeș: istoricului Constantin Brătescu și medicului Bhupinder Singh.

Edilul urbei l-a prezentat în deschiderea discursului său pe un om care a plecat de foarte de jos și a reușit să se realizeze.

Este foarte multă lume în Parcul Dragalina, semn că ne-am dorit să ne întâlnim cu astfel de ocazii și să-i comemorăm pe cei care ne-au dăruit libertatea pe care o trăim astăzi, chiar dacă vedem, din când în când că libertatea aceasta ne este pusă în pericol de diverse fenomene sociale, medicale sau de altă natură. Eu sunt mai lumesc în discursuri și întâmplător m-a vizitat la Primăria Caransebeș un om pe care eu îl consider un erou viu, un erou social, un erou care a crescut fără părinți și s-a descurcat cu greu pe străzile municipiului Caransebeș și s-a realizat prin forțe proprii și actualmente trăiește în Lugoj făcând niște lucruri extraordinare tot pentru oameni”, a menționat Felix Borcean.

Simplu așa cum și este Emil Constantin a spus: „Acum nu mai sunt copilul străzii, sunt copilul lui Dumnezeu!”

Caransebeșul a fost o Cetate însemnată a Banatului pentru că a fost reședința districtelor privilegiate, pentru că a fost reședință de Regiment Confiniar. Despre importanța Caransebeșului eu am scris la vremea respectivă, despre personalitățile locului, inclusiv o Monografie a locului și despre Generalul Dragalina care ne adăpostește aici în Parcul cu același nume. Vă mulțumesc pentru această distincție mă simt onorat și mulțumesc cititorilor mei care au răsfoit lucrările mele”, a declarat istoricul Constantin Brăteșcu.

Cu emoție medicul Bhupinder Singh, specialist în chirurgie estetică și plastică a mulțumit oficialităților pentru distincția primită și pentru el munca sa vorbește de la sine, reușind în scurt timp de la venirea sa în Caransebeș să-și facă un nume în Banatul Montan. De nunele său se leagă și tăierea panglicii Ambulatoriului Integrat din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și buna coordonare a celor două centre de vaccinare pe care le are municipiul Caransebeș.

La finalul manifestării oficialitățile locale și județene au depus coroane de flori la Statuia generalului Ioan Dragalina, iar trecătorii au asistat la defilarea Gărzii de Onoare.

spot_img

Actualitate