13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

În județul Caraș-Severin au fost semnalate 15 incidente în legătură cu procesul electoral. Doar trei s-au confirmat!

Politică

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Astăzi, în județul Caraș-Severin au fost semnalate 15 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea,12 nu s-au confirmat.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, dintre care una cu amendă, și au fost întocmite 2 dosare penale.

EXEMPLE:

  1. La o secție de vot din comuna Berzovia, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o mașină oprită în apropiere de o secție de vot, oferă bani alegătorilor. Polițiștii au găsit asupra bărbatului aproximativ 3.000 de lei precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localității respective. A fost condus la sediu și au fost întocmite acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor.
  2. Într-un alt caz, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat și fotografiat buletinele de vot după exercitarea dreptului la vot, având în telefonul mobil două fotografii cu buletinele de vot. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate peste 150 de persoane cu aproape 100 de vehicule, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale și constatate 2 infracțiuni, una privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor sau a altor substanțe și una privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

spot_img

Actualitate