21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Vali Mitruș, șeful Biroului pentru Imigrări al Județului Caraș-Severin, a fost reținut în dosarul traficului de migranți

Politică

La datele de 04 și 05.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a 7 inculpați (unul cetățean străin) și măsura controlului judiciar față de alți 3, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România și spălarea banilor. În sarcina unuia dintre inculpați a fost reținută și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate înscrisuri (aproximativ 47.000 de file), sume de bani în euro și lei, telefoane mobile, o cantitate de drog de risc (canabis), mai multe plante și semințe de canabis, o instalație și echipamente destinate dezvoltării rapide a plantelor de canabis indoor, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin cu propunerea de arestare preventivă a 6 dintre inculpații reținuți, față de un altul, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin dispunând măsura controlului judiciar.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Timişoara, SCCO Arad, BCCO Oradea, BCCO Alba-Iulia, SCCO Sibiu, BCCO Cluj, BCCO Craiova, BCCO Piteşti și BCCO Bucureşti, polițiștilor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, I.T.P.F. Timişoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și specialiștilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara.

Suportul de specialitate este asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția de Operațiuni Speciale din IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Au fost puși sub control judiciar Andrei-Cătălin Huniadi și Cristian-Arthur Oncică, ambii funcționari în cadrul Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin, precum și P.C.S., administrator al unei societăți comerciale implicate în afacere.

spot_img

Actualitate