13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Activități de prevenire a criminalității!

Politică

Săptămâna aceasta, până la data de 24 mai, polițiștii din Caraș-Severin desfășoară activități de prevenire a criminalității în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, eveniment derulat anual, la nivelul Poliției Române.

În cadrul activităților sunt abordate teme precum prevenirea victimizării minorilor și a violenței domestice, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, a disparițiilor sau plecărilor voluntare ale minorilor, precum și prevenirea criminalității informatice.

La activități participă polițiști de la Biroul Siguranță Școlară și polițiști de la polițiile municipale și orășenești.

Luni, 20 mai, zi dedicată prevenirii victimizării minorilor, polițiștii au fost prezenți la Liceul Mathias Hammer” din Anina și Școala Gimnazială Berzasca, unde au discutat cu elevii despre consecințele asociate comportamentului infracțional, aspecte legislative precum riscurile și consecințele asociate comportamentului infracțional, răspunderea penală a minorului și instituțiile responsabile care pot interveni în susținerea minorilor autori sau victime ale infracțiunilor.

Ieri, 21 mai, polițiștii au discutat cu elevii Liceului Baptist din Reșița și cu cei ai Școlii Gimnaziale nr. 9 Reșița, despre siguranța în mediul online și despre pericolele pe care le pot întâlni în mediul virtual.

Astăzi, activitățile preventive au ca temă prevenirea violenței domestice, fiind structurate în scopul informării privind problematica faptelor comise cu violență, recunoașterii diferitelor forme de violență (fizică, verbală, sexuală, psihologică), cauzele generatoare, formele de manifestare ale faptelor comise cu violență, modalităţile de gestionare a situaţiilor conflictuale şi prevederile legislative ce reglementează acest segment de criminalitate, urmărindu-se şi sporirea nivelului de informare pe segmentul traficului de persoane.

Domeniul activităților ce vor fi derulate în zilele următoare este reprezentat de prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și de prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare.

spot_img

Actualitate