24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Traseele turistice luate la puricat de voluntarii Via Transilvanica!

Politică

La sfârșitul săptămânii peste 30 de voluntari au vizitat traseele Via Transilvanica, din zona Caransebeșului, pentru marea curățenie! Surpriza a fost că traseele au fost mai curate decât anul trecut!

Marea curățenie pe Via Transilvanica a început în întreaga țară, iar în zona Caransebeș, traseul a fost vizitat de 30 de voluntari care au plecat de la borna din centrul civic al Municipiului Caransebeș pe traseul Via Transilvanica: Mănăstirea Teiuș- Poiana Buchin hotar cu Lindenfeld, un sat de munte, înființat de pemi (colonişti germani proveniţi din Boemia), astăzi părăsit, drum care duce către Gărâna.

Potrivit Nataliei Boncia, voluntar în acest grup, inițiativa strângerii gunoaielor de pe traseul din zona Caransebeș aparține Dianei Cuzmanovici Bogea și este o activitate anuală de mentenanță, foarte importantă pentru toți cei care fac din Via Transilvanica acel traseu curat, îngrijit unde marcajele sunt verificate, bornele curățate și pe care nu ai voie să te rătăcești.

Activitatea este parte din proiectul Ziua Bună pe Via Transilvanica, proiect desfășurat pe 1400 km de trasee, de către Tășuleasa Social și susținut de Coca-Cola HBC România.

spot_img

Actualitate