16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Atenție! Șoferii prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto

Politică

Ieri, la ora 19.20, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, pe strada Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din Păltiniș, care la testarea cu aparatul etilometru, avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, la ora 16.55, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe strada Rozelor, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate, care a fost testat cu aparatul etilometru și avea o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii bărbați au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările.

De precizat că Parlamentul a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Robert Cazanciuc, care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan pot rămâne chiar şi 10 ani fără permis auto, chiar dacă nu au provocat un accident. Este vorba despre șoferii prinși drogați sau băuți, cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l.

spot_img

Actualitate