13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Sportivii juniori CS Alternative, cățărători pe podium în prima etapă a cupei României la Escaladă 

Politică

Juniorii Albert Cinca și Baba Eduard din Caransebeș au reușit performanța de a se cățăra pe podium în prima etapă a Cupei României la Escaladă.

Antrenamentele copiilor din Clubului Sportiv Alternative încep să dea rezultate tot mai vizibile în drumul către Olimpiadă, reușind performanța unui loc I și un loc III la prima etapă națională a Cupei României la Escaladă! 

Desfășurată la sfârșitul săptămânii, în sala de bouldering și escaladă Gravity din Cluj-Napoca, Cupa României la Escaladă a fost organizată de Federația Română de Alpinism și Escaladă și a avut patru etape pe tot parcursul anului. 

Juniorul Albert Cinca din Caransebeș, legitimat la CS Alternative TM, proaspăt intrat în categoria U14 ani, a reușit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. După 4 ani în care a concurat în categoriile U10 și  U12, Albert Cinca a reușit să cucerească 31 de locuri pe podium, dintre care 20 în competiții oficiale, obținând un titlu de campion național și unul de vicecampion.  

Tot pe podium și tot din Caransebeș, Baba Eduard a ocupat un onorabil loc trei, la categoria de sub 10 ani. 

Un alt sportiv legitimat CS Alternative, Raul Loica din Timișoara a concurat în categoria U10 timp de doi ani, reușind să cucerească titlul de campion în 2023  și 14 locuri pe podium în competiții oficiale și private. În acest an, Raul a obținut locul V la prima prezență în categoria U12, o categorie mai mare și mai dificilă. 

Atât Albert Cinca, cât și Raul Loica au schimbat în acest an categoriile, luptându-se în prima etapă a Cupei României la Escaladă cu concurenți mai mari și cu mai multă experiență. 

spot_img

Actualitate