13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Bustul lui Mihai Eminescu va dăinui peste veac și în municipiul Caransebeș!

Politică

Bustul marelui poet național Mihai Eminescu a fost dezvelit în parcul din fața Primăriei, ieri 12 mai, cu ocazia hramului Catedralei Episcopale din Municipiul Caransebeș.

Cu această ocazie au participat oficialitățile județene și locale, oameni de cultură, parlamentari, reprezentanți ai Episcopiei Caransebeș. oameni de afaceri și politicieni.

Bustul este turnat în bronz, iar soclul este din marmură de Ruschita, după cum precizează secretarul eparhial, părintele Casian Ruset, la manifestare fiind prezentă și Linda Saschia Menczel din Timișoara, cea care a sculptat chipul lui Eminescu.

Au ținut să spună câteva cuvinte Episcopul Caransebeșului PS Lucian, omul de afaceri Adrian Dumbravă, cei care au și recitat o poezie din opera eminesciană, jurnalistul și scriitorul Gheorghe Jurma, cel care și-a dedicat întreaga viață studierii operei eminesciene, primarul Felix Borcean și președintele Consiliului Județean Romeo Dunca.

Facem precizarea că monumentul a fost realizat în baza proiectului cultural „Aspecte și valori eminesciene în Banat”, elaborat de Episcopia Caransebeșului, prin Societatea Femeilor Ortodoxe. Consiliul Județean Caras-Severin a finanțat cu 50% valoarea proiectului. De asemenea co-finantarea a fost asigurată de omul de afaceri Adrian Dumbravă.

„Căci el e vechi ca lumea,/Și totuși nu-i bătrân;/El e mai tânăr decât viața,/Și totuși e nemuritor!”- „Luceafărul”

spot_img

Actualitate