13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

S-a amenajat unul dintre cele mai antrenante trasee din Băile Herculane

Politică

Asociația Alternative și Salvamont CS au reușit reamenajarea unuia dintre cele mai antrenante trasee de alpinism clasic din Peretele Șoimului, Herculane Centralul – 5 B.

Acest traseu a fost amenajat în premieră, în anii ‘ 80 de către Nicu-Stelian Balmez, coleg de club la Secția de Alpinism din cadrul Universității Timișoara., spune alpinistul și omul de munte Cornel Galescu.

,,Această etapă, demarată acum, face parte dintr-un proiect mai larg al Asociației Alternative Timișoara și la care a subscris și Salvamontul Caraș Severin. Din echipa de reamenajare au mai făcut parte Andrei Simu, Raul Igrișan și Mihai Rosoca„, spune Coco Galescu.

Președintele Salvamont Caraș-Severin a mai menționat că au mai fost refăcute, și sunt considerate sigure în zona Amfiteatru, următoarele trasee : Fisura Diavolului, Hornul cu Trandafiri, Creasta Surprizelor, Gentiana, Diedrul din Belvedere.

,,Scopul nostru este acela de a readuce în atenția alpiniștilor și cățăratorilor această zonă emblematică din Herculane„, mai adaugă Cornel Galescu.

spot_img

Actualitate