12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Pompierii cărășeni au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, într-o singură zi

Politică

Două dintre incendii au izbucnit la anexe gospodărești, iar celelalte trei s-au manifestat la vegetație uscată.

În jurul orei 11:00, pompierii caransebeșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească (grajd) din satul Petroșnița, comuna Bucoșnița. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Incendiul se manifesta violent, cu flacără, la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. În urma evenimentului, au ars acoperișul și bunurile depozitate în interior (anvelope, furaje). Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Cel de-al doilea incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (afumătoare) din satul Globul Craiovei, comuna Iablanița, a cuprins și o altă anexă alăturată (grajd). Un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici a intervenit, cu o autospecială de stingere, sprijiniți de personal al serviciului voluntar pentru situații de urgență. În urma evenimentului, au ars acoperișul grajdului pe o suprafață de aproximativ 90 mp, 8 tone de cereale, moară de cereale etc. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de jar sau scântei căzute pe materialele combustibile din apropiere.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă atragem atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

Totodată, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată pe raza teritorială a localităților Caransebeș (2) și Buchin.

spot_img

Actualitate