13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Banii europeni ajută Banatul Montan să se dezvolte!

Politică

Într-o conferință de presă președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a accentuat ideea de dezvoltare în baza investițiilor cu bani europeni veniți în județ, care atrag anual mii de turiști și care au dus la creșterea nivelului de trai și civilizație.

Investiții s-au realizat atât în infrastructura de bază: apă și canalizare, extinderea rețelelor de gaze, drumuri noi, cât și în educație, sănătate și servicii.

Vorbind despre sume, Europa ne-a pus la dispoziție sume importante: 200 milioane euro pentru lucrări de apă și canalizare în tot județul, 300 milioane euro pentru reabilitarea căii ferate, 70 milioane euro pentru piste de biciclete, 240 milioane pentru spitalul județean nou, 50 milioane pentru un drum județean care duce la Moldova Nouă. Sunt câteva exemple. Județul Caraș Severin este unul mare, este verde, este împădurit, este al doilea după Suceava ca zonă împădurită, iar acest lucru atrage turiștii. Lumea caută natura și chiar visează să trăiască într-o zonă ca asta. Județul nostru are șansa să devină orice ne propunem, iar noi trebuie să valorificăm asta. Județul se transformă încet dar profund. Accesarea fondurilor europene a devenit punctul nostru forte. Ne-am învățat cu rigorile acestora. Ne facem temele și vom accesa în continuare bani frumoși”, a transmis Romeo Dunca(PNL), președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate