12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Creșa nu va fi gata în iunie, conform contractului, dar se lucrează!

Politică

O comisie de la Compania Națională de Investiții (CNI) a vizitat amplasamentul unde se construiește noua creșă din Caransebeș, alături de primarul Felix Borcean, în urmă cu câteva zile.

Concluzia celor doi reprezentanți de la CNI a fost că lucrările ar fi trebuit să fie mai avansate, astfel că firma, care a câștigat licitația va fi convocată la București pentru a da socoteală.

Împreună cu doi reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, prin care se derulează lucrările, am vizitat creșa de pe strada Racoviță. Împreună, am constatat ca lucrările sunt puțin în întârziere, drept pentru care firma constructoare va fi convocata la o ședință în București, pentru a discuta despre aceste aspecte, precum și despre calitatea lucrărilor executate. Termenul de finalizare a creșei ar fi trebuit să fie luna iunie, însă lucrările vor fi cel mai probabil finalizate în toamnă. Această creșă va găzdui între 70 și 110 copii, care vor beneficia de cele mai bune condiții”, a precizat primarul primarul Felix Borcean.

Edilul a vorbit public în nenumărate rânduri de tărăgănarea lucrărilor de investiții din fonduri guvernamentale pe CNI, din cauza subcontractării lucrărilor de către firma din Măgurele către firma viceprimarului Bebe Felician Pasere.

Vezi declarațiile din august 2023:

Deși creșa ar fi trebuit finalizată în luna iunie, lucrările se vor întinde până în toamna acestui an, însă este bine că se lucrează a spus primarul Borcean, care a inflamat câteva spirite în spațiul public cu postarea sa, pentru că au și apărut comentariile de genul: Sorin Dragomir, șef de șantier, care s-a plâns de vremea care nu i-a lăsat să avanseze: cităm: „nu se pot turna structuri de calitate la temperaturi negative, pentru noi, ca și constructori, este importantă calitatea lucrării, nu doar rapiditatea ei”.

Ce au văzut cei de la CNI vineri, în deplasarea de la Caransebeș va fi expus într0un raport detaliat spune primarul Felix Borcean:

„Observațiile vin din partea celor de la CNI, nu a noastră. Curând veți primi și un raport detaliat cu toate neconformitățile. Dar, una peste alta, eu sunt bucuros că s-au urnit lucrurile și să sperăm că va fi o lucrare de calitate. Spor la treabă!”, a încheiat primarul Felix Borcean.

Pentru creșa de pe Racoviță, CNI acordă 11,7 milioane de lei. Capacitatea creșei este de minim 70 de locuri, care va beneficia de panouri solare și fotovoltaice, pe un teren de 9.000 de metri pătrați, unde se vor amenaja spații verzi, locuri de joacă și o parcare.

spot_img

Actualitate