14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Pariu cu el însuși! Adrian Dumbravă: „Dacă totul merge bine, anul viitor, în luna martie scăpăm de datorii!”

Politică

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a menționat că din totalul datoriilor pe care le-a găsit la preluarea funcției, de peste 13 milioane de lei, la finalul lunii octombrie se mai înregistrau 5,4 milioane, iar până în martie anul viitor s-ar putea reduce la zero!

Adrian Dumbravă a explicat că în octombrie s-au achitat facturile din august, iar din totalul datoriilor de 5,4 milioane de lei o sumă importantă de bani reprezintă sumele datorate celor două societăți comerciale care au dat în judecată spitalul, pentru neplata, la timp a facturilor, către laboratorul de analize medicale, care a fost externalizat, de către conducerea spitalului cu ani în urmă. La aceste datorii de aproape 2 mil de lei s-ar putea adăuga penalitățile. În acest moment se așteaptă sentința la cele două procese, ne-a precizat managerul Adrian Dumbravă.

La finalul lunii octombrie erau de achitat, de către Casa de Asigurări de Sănătate, pentru serviciile prestate de spital 2,5 milioane de lei, astfel că ar oferi o gură de oxigen Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, iar în ritmul ăsta până în martie anul viitor unitatea medicală ar reuși performanța ca, după 9 ani de zile să achite toate datoriile și să ajungă la zero. „Dacă totul merge bine, anul viitor în martie scăpăm de datorii! Caransebeșul ar fi primul spital din țară, care achită datoriile fără să aibă ajutor guvernamental!”, a mai spus managerul Adrian Dumbravă.

spot_img

Actualitate