14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Marius Damian: „Prin noua Lege a Pensiilor, inechitățile trebuie să dispară definitiv!”

Politică

Obiectivul principal al acestei legi este corectarea inechităților și desigur, creșterea punctului de pensie. Principiului contributivităţii și munca sunt cei 2 piloni, pe care se bazează noua lege, spune deputatul PSD de Caraș-Severin Marius Damian.

În Camera Deputaților a fost aprobată noua Lege a Pensiilor, cu majoritate de voturi, după ce aceasta a trecut de Senat.

Parlamentarul a felicitat Ministerul Muncii, condus de d-na ministru PSD Simona Bucura Oprescu, dar și Comisia de Muncă din Camera Deputaților, condusă de deputatul PSD Adrian Solomon, pentru orele de muncă depuse pentru actuala formă a acestei legi.

„Inechitățile trebuie să dispară definitiv, iar noua lege a pensiilor nu face altceva decât să le redea românilor drepturile cuvenite. Datorită acestei legi, românii vor beneficia de pensii crescute. Munca fiecărui român trebuie respectată, iar cum altcumva să se întâmple acest lucru, decât prin corectarea acestei legi,  care aduce acum egalitate de drepturi. Recalcularea tuturor pensiilor românilor va însemna anularea acelor situații discriminatorii apărute în trecut, conform cărora oameni care au muncit în același domeniu și aceea și perioadă, aveau pensii diferențiate de câteva sute de lei. În al doilea rând, redimensionarea pensiilor va conduce la consolidarea principiului contributivităţii, prin limitarea pensionărilor anticipate şi uniformizarea condițiilor de vechime necesar a fi îndeplinite. De asemenea, la stabilirea drepturilor de pensie se va lua în calcul valoarea contribuțiilor plătite și vechimea realizată efectivă în muncă, urmând să rezulte pensii egale pentru toți românii cu aceeași vechime și cu aceeași contribuție în perioada angajării. Nu este normal să existe diferențe între femei și bărbați sau între cei care au muncit pe aceeași durată, însă au ieșit la pensie în ani diferiți”, a menționat deputatul PSD Marius Damian, care a spus că „PSD a sprijinit mereu pensionarii români, fiindcă considerăm că o lege a pensiilor corectă este o formă de respect pentru românii care au muncit, dar și pentru cei care încă muncesc și vor deveni pensionari și care vor putea să își calculeze pensia, după noua formulă de calcul”.

spot_img

Actualitate