1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Dumitru Rujan: „Nu susțin limitarea plăților în numerar!”

Politică

Deputatul PNL de Caraș-Severin s-a alăturat colegilor de partid care nu susțin limitarea tranzacțiile în numerar.

„Astăzi, m-am alăturat colegilor liberali și am semnat proiectul de lege prin care susținem revenirea la plafoanele inițiale de plată: 10.000 și 5.000 de lei. Proiectul de lege a fost inițiat de colegii de la Camera Deputaților și Senat și susținut și de conducerea PNL. Va fi dezbătut în regim de urgență”, a menționat Deputatul caransebeșean.

Conform măsurilor fiscale promulgate de președintele Klaus Iohannis iată cum se limitează tranzacțiile cu cash

Măsura privind limitarea cash-ului sună astfel: se pot face încasări şi plăţi între o persoană juridică şi o persoană fizică în plafonul zilnic de 5.000 lei către/de la o persoană.

Tot de la 1 noiembrie, se vor putea face plăți către firme în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/ persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi.

De asemenea, la sfârșitul fiecărei zile, sumele în numerar aflate în casieria firmelor nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei. În caz contrar, dacă nu respectă aceste plafon, statul aplică amendă de 25% din suma încasată/plătită, respectiv deținută în casierie, care depășește plafonul.

Tot de limitarea plăților cash ține și măsura care privește tranzacțiile dintre două persoane fizice: pot face încasări şi plăţi cash în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei.

spot_img

Actualitate