5.9 C
Caransebeş
5.4 C
Reșița
4.9 C
Oţelu Roşu
miercuri 29 noiembrie 2023

Biblia, în toate formele ei, în expoziție la Caransebeș!

Politică

Peste 1000 de Biblii din întreaga lume și din toate timpurile sunt expuse până în 12 noiembrie la Biserica Baptistă Ghetsimani din municipiul Caransebeș.

Acțiunea este organizată de Biserica Baptistă Ghetsimani și Muzeul Bibliei aparținând Asociației Renașterea Familiei, în colaborarea cu Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș.

Se pot admira 1100 de exemplare din diferite limbi și perioade istorice, printre care copia bibliei dusă pe Lună, de dimensiunea 2,5 cm x 3,5 cm, de astronautul Edgar Dean Mitchell, membru al echipajului spațial Apollo 14, al șaselea om care a pășit pe suprafața Lunii. De asemenea se poate admira o micro-biblie de dimensiunea unui breloc în limba engleză a lui Billy Graham, care a fost nominalizat de 64 de ori în topul celor mai admirate personalități ale lumii secolului XX. O altă atracție a expoziției este o pagină din cea de-a doua biblie tipărită în 1475, dar și cea mai mică biblie care poate fi citită doar la microscop.

Vernisajul expoziție a avut loc duminică, 5 noiembrie, la Biserica Ghetsimani din Caransebeș, la care au participat personalități din lumea cultural – religioasă din Banat, parlamentarul PNL Dumitru Ruaj, reprezentanți Bisericii Catolice, ai Episcopiei Caransebeșului, ai Consiliului Județean Caraș-Severin și ai Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

spot_img

Actualitate