O serie de oficialități locale și județene au participat astăzi, 25 octombrie la activitățile dedicate Zilei Armatei Române. La data de 25 octombrie 1944 Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.
Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.
La statuia Generalului Ioan Dragalina, eroul român, care a murit în luptele din Valea Jiului în Primul Război Mondial, au fost depuse coroane de flori de către oficialitățile urbei, prin primarul Felix Borcean, city managerul Florin Bogdea și viceprimarul Bebe Felician Pasere, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Zărie Gheorghe (Zache) Rădoi, dar și de parlamentarii de Caraș-Severin Dumitru Rujan (PNL) și Marius Damian (PSD), care a venit însoțit de deputatul Laurențiu Țepeluș (PSD) din Buzău, secretar al Comisiei pentru Învățământ, elevi ai liceelor caransebeșene, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș prin managerul Diana Țîrdea, Biblioteca Municipală Mihail Halici prin directorul Marius Moscovici și Asociației Cadrelor Militare în Rezervă sau Retragere.
În acest an nu s-a putut urmări defilarea de onoare din lipsa personalului din armata caransebeșeană, iar fanfara din Caransebeș (privată) a onorat o altă invitație, totuși la Cercul Militar a fost organizat un eveniment mai amplu, la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, ai Parlamentului României, ai Consiliului Județean Caraș-Severin și ai instituțiilor de cultură din județ.








De la ora 12.30 Cercul Miliar a găzduit lansarea a două lucrări, aparținând jurnalistului Radio România Actualități, Mario Balint, corespondent de război.
„Șaptesprezece fără douăzeci”, o carte-eveniment ce deschide inedite modalități de abordare literară, precum și lucrarea în imagini „Corespondent de război”:























„53 de luni! 17 ani din 20! Ce sunt aceste cifre, vă veți întreba pe bună dreptate…,atât am petrecut, documentându-mă, riscându-mi viața, relatând pentru Radio România Actualități, 53 de luni în ultimii 30 de ani în teatre de operații, recte războaie, în Europa și Asia – Irak, Afganistan, cumulate cu experiențe din alte confruntări armate și, desigur, acum Ucraina. 53 de luni, adică exact cât a durat Primul Război Mondial”, spune corespondentul de război Mario Balint.
Lansarea de carte a jurnalistului Mario Balint a fost urmată de un program de cântece patriotice și de unul folcloric, susținut de îndrăgita interpretă Ramona Vița și de formația „Virtuozii Semenicului”., coordonat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.