14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Marius Damian: „Prețurile la energie și gaze vor rămâne plafonate!”

Politică

De la 1 ianuarie 2024 va începe un nou program dedicat eficienței energetice a locuințelor, sub coordonarea Ministerului Proiectelor și Fondurilor Europene.

Astfel, cetățenii români, atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural, vor putea încasa până la 50.000 de lei sub formă de vouchere, suma fiind împărțită în două vouchere, fiecare valorând 25.000 lei. Unul va putea finanța achiziția de panouri solare, iar al doilea va finanța stocarea energiei produse de către panourile fotovoltacice instalate. În plus, vor fi acordate 76.500 lei per familie pentru anveloparea sau schimbarea ferestrelor locuințelor, informează deputatul PSD de Caraș-Severin Marius Damian.

Bugetul total destinat programului este de 1,1 miliarde de euro, în cadrul campaniei RePower EU, care își propune printre altele să economisească energie și producerea de energie curată.

PSD a sprijinit încă de la începutul guvernării românii la capitolul energetic, prin măsuri concrete ce vizează scăderea costurilor la energie. Aș dori să mai adaug că și în această iarnă prețurile la energie și gaze vor rămâne plafonate, o măsură impusă de PSD ce s-a dovedit corectă, necesară și benefică pentru toți”, ne-a menționat parlamentarul PSD de Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate